Wat is een kindertheater?

Wat is een kindertheater?

Kindertheater- / kindertheatergroepen zijn organisaties die zich bezighouden met het spelen van populair kindertheater en andere organisaties van kinderen in verschillende ontwikkelingsstadia. De organisaties helpen kinderen en hun geest te ontwikkelen door middel van toneelstukken, musicals en andere dramatische vormen van amusement. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het bijbrengen van kritisch denkvermogen aan kinderen. Kindertheater is vaak een naschools programma dat wordt aangeboden door een plaatselijke school of kinderdagverblijf. In veel gevallen wordt het kindertheater gesponsord door de stad of gemeente die naschoolse programma’s aanbiedt. Ze kunnen ook worden verstrekt door particuliere bedrijven.

Professionele theatergezelschappen en kindertheater zijn verwant maar verschillend. Professionele theaters zijn geschikt voor professionele acteurs en actrices. De kindertheatergroepen spelen in op de kindertheatergroep en hun speciale behoeften. Er zijn veel kindertheatergroepen in de Verenigde Staten. Elke groep heeft een missie en specifieke leden worden aangewezen om de groepsactiviteiten te coördineren. Deze groepen hebben vaak een artistiek leider, een regisseur, een rekwisiteur, een lichtontwerper en een geluidsontwerper.

Professionele familietheaters zijn professionele bedrijfsorganisaties die meestal een budget hebben om te besteden aan een professioneel podium en decorontwerpers, locatiemanagers, productieontwerpers, visagisten, kostuumontwerpers, geluidstechnici en videoploeg. Er zijn ook professionele familietheaters die onafhankelijk eigendom zijn van artistiek leiders, musici en / of schrijvers. Deze theaters in privébezit worden doorgaans niet ondersteund door een bepaald theatergezelschap. De kosten voor het maken van professionele theaters omvatten salarissen voor de artistiek leiders, decorontwerpers, geluidstechnici en ander personeel. De meeste professionele theaters in particulier bezit bevinden zich in de wijken van welgestelde families. Ze bevinden zich ook in gebieden waar een grote concentratie van mensen en bedrijven bestaat.

Veel professionele theaters zoals Vrolijk Theater zijn speciaal ontworpen met het oog op kinderentertainment. Dit soort theaters worden multi-screen of multifunctionele theaters genoemd en zijn meestal te vinden in schoolomgevingen. Dit soort kindertheaters kan meerdere schermen bevatten, zodat het publiek alle verschillende aspecten van het verhaal kan zien. Sommige van deze theaters gebruiken ook computertechnologie om de effecten van een echte omgeving te simuleren. Veel kindertheaters bevatten videoapparatuur zodat kinderen tegelijkertijd kunnen communiceren met de acteurs en de andere toeschouwers.

Naast het gebruik van muziek en video’s, bevatten kindertheaters vaak videogames of puzzels. In kindertheaters wordt een grote verscheidenheid aan apparatuur gebruikt, van televisies met groot scherm tot computers, laptops en draagbare videogameconsoles. Veel theaters bieden ook educatieve programma’s voor kinderen. In de meeste gevallen worden kinderfilms vertoond in theaters voor kinderen, samen met educatieve programma’s die zijn ontworpen om kinderen lessen in wiskunde, lezen, wetenschap en psychologie te leren.

Een van de meest populaire vormen van kinderentertainment zijn tegenwoordig kindertheaters. Wanneer u het volgende feestje van uw kind plant, moet u hem of haar meenemen naar een kindertheater. Ze zullen uw kinderen niet alleen vermaken, maar u krijgt ook de gelegenheid om ze over verschillende onderwerpen te leren die ze misschien graag willen leren. U zult ook een geweldige tijd hebben om uw kinderen te laten zien hoe ze met andere kinderen kunnen omgaan en genieten van een ontspannende middag voor het grote scherm!


Kijk voor meer informatie op http://www.vrolijktheater.nl/