Zijn plastic rietjes in Europa verboden?

Zijn plastic rietjes in Europa verboden?

Rietjes van plastic zijn al jaren een vertrouwd object in ons landschap. Ze maken deel uit van ons dagelijks leven en bieden de gebruiker verschillende voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar, herbruikbaar en gemakkelijk in gebruik. Het is ook heel gemakkelijk om gebruikte rietjes te recyclen tot iets anders, waardoor ze op zichzelf een soort groen product zijn. Sommige mensen vragen echter of plastic rietjes in Europa en andere plaatsen in de wereld verboden zijn.

Plastic rietjes gemaakt van plastic zijn bedoeld als duurzaam alternatief voor plastic dat niet biologisch afbreekbaar is. Dit is in feite het belangrijkste doel van rietjes in het algemeen: als alternatief voor op aardolie gebaseerde producten en milieuvriendelijker worden. Het probleem is dat sommige rietjes gewoon te handig zijn. Ze zijn handig omdat ze in elke gewenste vorm kunnen worden gemaakt;

Vanwege hun aanpassingsvermogen zijn plastic rietjes vaak de eerste keuze voor veel rietjesgebruikers.In de loop van de tijd begonnen sommige stroconsumenten (zoals sommige restaurants in het VK) echter kritiek te uiten op het gemak dat plastic rietjes bieden.

Omdat rietjes gemakkelijk in elke denkbare vorm kunnen worden gegoten, kan het het gebruik van rietjes vaak lastiger maken dan nodig is.

Bovendien zijn plastic rietjes in verband gebracht met verschillende gezondheidsrisico’s, waaronder het risico op borstkanker. Dit heeft geleid tot oproepen tot een verbod op plastic rietjes in Europa.

Het lijdt weinig twijfel dat plastic rietjes handig zijn. Dit geldt vooral voor die rietjes die zijn gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen (d.w.z. kokosnootolie).

Rietjes van plastic zijn echter ook uitermate handig voor mensen die niet de moeite willen nemen om zelf rietjes te maken. Dit maakt ze een populaire keuze onder restaurants in het VK. Hoe aantrekkelijk plastic rietjes ook zijn, ze worden door velen ook als onhygiënisch beschouwd. Voedsel dat op een plastic rietje blijft zitten, kan bacteriën en andere ziektekiemen dagenlang vasthouden, waardoor mensen mogelijk ziek worden. Bovendien kunnen plastic rietjes broos worden en breken wanneer mensen ze proberen op te tillen, waardoor ze gemakkelijk in de prullenbak kunnen belanden.

Hoewel sommigen rietjes als een noodzaak beschouwen, keuren anderen het gebruik ervan af vanwege de nadelige gevolgen die plastic rietjes kunnen hebben. Concreet beweren mensen dat plastic rietjes hetzelfde slijmerige gevoel geven dat je krijgt na herhaaldelijk gebruik van een plastic zak. Dit is met name het geval als men plastic rietjes gebruikt op voedsel dat moeilijk te eten is (bijv. groenten). Omdat plastic rietjes van zo’n lage kwaliteit zijn, is het moeilijk om te weten of men groente eet of gewoon vuil.

Bovendien kunnen plastic rietjes worden gebruikt om dingen in de tuin te verbergen. Wanneer gebruikt om aardappelschillen en andere vuile groentedelen te bedekken, kan dit worden gezien als een daad van strooien. Overigens is het gebruik van plastic rietjes om al het vuil te verbergen dat men probeert te verbergen, op zichzelf onhygiënisch. Daarom kunnen plastic rietjes niet worden gebruikt om tuinafval weg te gooien.

Ten slotte kunnen plastic rietjes de groei van bepaalde soorten parasieten stimuleren. Omdat het rietje zo licht en dun is, kunnen de parasieten er doorheen en hechten zich aan het vlees of het brood. Om dit te voorkomen, zullen mensen hun voedsel meestal spoelen voordat ze het eten. Plastic rietjes worden het meest gebruikt in Azië en Afrika, waar veel parasieten voorkomen. Als gevolg hiervan worden deze gebieden zelden verboden vanwege bezorgdheid over vervuiling en dierenrechten. Als gevolg hiervan zijn plastic rietjes niet verboden in Europa en andere landen waar dierenrechten verder ontwikkeld zijn en waar meer bezorgdheid over milieuschade een prioriteit is.

Koop hier je Papieren Rietjes bij OrganicWareShop

Neem een ​​kijkje op deze website hier OrganicWareShop