Waarom u chiptuning van de motor voor uw auto zou moeten overwegen

Waarom u chiptuning van de motor voor uw auto zou moeten overwegen

Engine Chip Tuning, ook wel motorhermodellering of simpelweg motorherafstemming genoemd, is een uitstekende manier om de prestaties van uw auto te verbeteren. Het is een vrij kleine upgrade die, indien correct uitgevoerd, de manier waarop uw motor werkt aanzienlijk kan verbeteren. Maar dit extra vermogen kan uw voertuig ook voorbij de typische spanningslimieten duwen. Zijn hier nadelen aan verbonden?

Een van de belangrijkste voordelen van chiptuning van de motor is de mogelijkheid om de brandstofefficiëntie te verhogen. De reden hiervoor is dat je bij het plaatsen van nieuwe turbo’s en andere aanpassingen de luchtweerstand rond de verbrandingskamer kunt verminderen. Hierdoor kunt u meer brandstof per gallon brandstof gebruiken. Bovendien komen bij het koelen van de verbrandingskamer de onverbrande gassen vrij, waardoor u de brandstofuitstoot van uw auto kunt verminderen. Dit zal leiden tot een aanzienlijke verbetering van het benzineverbruik.

Niet alle prestatiechips helpen echter de brandstofefficiëntie van uw auto. Er zijn veel inferieure chips die ervoor zorgen dat uw motor defect raakt. Het probleem zit hem in de manier waarop deze chips werken. De meeste prestatiechips zijn slechts een reeks weerstanden en condensatoren. Ze gedragen zich alsof ze energie geleiden naar de zuiger- en cilindergebieden, maar in feite verspillen ze deze energie.

Wanneer deze chips van slechte kwaliteit worden geplaatst, voorkomen ze dat de brandstofinjectie plaatsvindt. Zonder brandstofinjectie kan uw motor vele kilometers lopen zonder smering. Dit kan leiden tot een eventuele uitval van uw voertuig. Een ander probleem dat kan optreden, is dat een voertuigstabiliteitssysteem defect kan raken. Met chiptuning kan de timing verkeerd worden, wat kan leiden tot verlies van pk’s en erger nog: complete motorstoring.

Dus waarom zou iemand chiptuning willen gebruiken? Chiptuning wordt specifiek gedaan om voertuigen te helpen hun maximale potentieel te bereiken. De vermogenswinst is een van de beste eigenschappen van chiptuning. De vermogenswinst wordt bereikt door de luchtstroom naar de motor aan te passen. Hierdoor kan de lucht effectiever afkoelen, waardoor meer brandstof en olie in de verbrandingskamer wordt gestuwd. Met een systeem als dit werkt zo goed, u zult een behoorlijk drastische toename van uw benzineverbruik en algehele motorprestaties opmerken.

Chiptuning heeft een groot voordeel ten opzichte van traditionele afstemming van de motorregeleenheid. De belangrijkste reden is dat het veel gemakkelijker te besturen is met een chip dan met traditionele timing. U kunt uw systeem eenvoudig verfijnen zonder dat u permanente wijzigingen aan uw motor hoeft aan te brengen. Uw motor heeft zelfs geen onderhoud nodig als de chiptuning van uw motor is voltooid.

Chiptuning nodig? Chip Performance is dé specialist!