PowerApps – Waarom dit het nieuwste Microsoft Cloud Platform is

PowerApps – Waarom dit het nieuwste Microsoft Cloud Platform is

De Microsoft PowerApps is een product dat Microsoft eind deze maand op de markt brengt. Ze noemen het ook het cloudplatform van Microsoft, maar dat is vrijwel alles wat ze het nu noemen.

Waar gaat dit platform over?

PowerApps is eigenlijk een verzameling Microsoft-technologieën, waaronder de toepassingen Azure, Dynamics GP, Office 365 en Dynamics NAV. Het idee achter PowerApps is dat Microsoft één platform wil hebben dat op maat is gemaakt om klanten te helpen een ‘krachtige’ ervaring te creëren.

PowerApps is een combinatie van de best practices van Microsoft Office, Microsoft Dynamics GP, Power BI, SharePoint, Excel, SQL Server en vele andere applicaties die de laatste tijd zo populair zijn geworden bij organisaties. Microsoft beweert dat PowerApps de manier waarop we met elkaar communiceren, zowel online als in een zakelijke omgeving, zullen veranderen door ons een meer intuïtieve en interactieve ervaring te bieden op al onze communicatieplatforms.

Met andere woorden, Microsoft wil een einde maken aan de “domheid” door een product te ontwerpen waarmee we beter kunnen communiceren.

Dit is erg belangrijk voor bedrijven omdat het betekent dat we gemakkelijk in contact kunnen komen met onze klanten, partners en medewerkers zonder dat we een hoop nieuwe mensen hoeven aan te nemen om ons daarbij te helpen. Bovendien kan het PowerApps-platform niet alleen door bedrijven worden gebruikt, maar ook door particulieren en kleine bedrijven.

Als resultaat van de investeringen van Microsoft in de ontwikkeling van het PowerApps-systeem, heeft het bedrijf zijn klanten een breed scala aan oplossingen kunnen bieden voor bijna elk type applicatie dat ze ooit nodig zouden kunnen hebben. Als het bijvoorbeeld gaat om het bouwen van nieuwe applicaties, kunt u PowerApps gebruiken om u te helpen de applicatie te bouwen zoals u deze normaal gesproken in een traditionele omgeving zou gebruiken, en daarom is deze zo krachtig.

PowerApps is ook een enorme hulp voor degenen die Office en andere applicaties al op hun computer hebben geïnstalleerd, omdat Microsoft een tool heeft gemaakt waarmee deze programma’s gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt zonder ze daadwerkelijk te hoeven installeren en uitvoeren. In plaats daarvan kunt u uw toepassing gewoon bijwerken met PowerApps-updates, die automatisch voor u worden geïnstalleerd, zodat u uw software kunt blijven gebruiken, zelfs als u Windows Vista of een lagere versie van Windows gebruikt.

Het mooie van PowerApps is dat het is ontworpen met de behoeften van gebruikers in gedachten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of het wel of niet werkt met uw specifieke behoeften, maar met de behoeften van Microsoft en andere bedrijven met dezelfde applicaties. PowerApps helpt u op de hoogte te blijven van uw bedrijf op manieren die andere softwarepakketten niet kunnen.

meer informatie: Puurict.nl