Wat is automatisch afstemmen, chiptuning en hoe kan ik dit zelf doen?

Wat is automatisch afstemmen, chiptuning en hoe kan ik dit zelf doen?

Wat is automatisch afstemmen? Auto-tuning, of “chiptuning” zoals het ook wordt genoemd, is het proces waarbij het elektrische systeem van een voertuig wordt gewijzigd. Dit kan worden gedaan door middel van een elektrische revisie of een motorreparatie, hoewel veel voertuigeigenaren ervoor kiezen om zelf autotunnels uit te voeren. Er zijn een aantal verschillende componenten waaruit de motor bestaat, die elk moeten worden gewijzigd om uw auto goed af te stemmen.

Een chip is een klein elektronisch apparaat dat is ontworpen om de elektrische output van de autocomputer te wijzigen. Deze chips kunnen online en op een aantal plaatsen worden gekocht, zoals auto-onderdelenwinkels en autowinkels. Vaak zijn deze chips vooraf in uw auto geïnstalleerd, maar niet alle chips zijn hetzelfde. Enkele van de meest voorkomende soorten chips die worden gebruikt bij auto tuning zijn:

Acoustic Resonance Transistor

– Dit is een chip die heel gebruikelijk is in de auto-industrie. Deze chip produceert de resonantiefrequenties die nodig zijn voor de motor van de auto om het gewenste hoge vermogen te produceren. Hoe meer chips je hebt, hoe beter je auto zal klinken en hoe krachtiger de motor zal zijn.

Resonante holteresonatoren – Dit is ook een chip die al vele jaren met succes wordt gebruikt in de auto-industrie. Deze chip creëert de gewenste resonantiefrequenties die u wilt dat uw motor produceert. Deze chip is echter niet de enige die wordt gebruikt bij uw auto-tuning; je moet ook een aantal andere kleine stukjes gebruiken om het exacte geluid te creëren dat je wilt.

Meertrapsresonatoren – Deze worden vaak door sommige mensen gebruikt bij hun auto-tuning-inspanningen. Dit zijn zeer krachtige apparaten die een zeer breed frequentiebereik produceren, van lage tot hoge frequenties. Hierdoor worden ze populair bij een aantal mensen.

Chiptuning is iets dat u alleen moet doen als u vertrouwd bent met het aanpassen van de binnenkant van uw auto.

U moet begrijpen dat het elektrische systeem van uw auto complex is en dat elke kleine wijziging de prestaties van uw auto ernstig kan beïnvloeden. Als u op zoek bent naar een paar kleine veranderingen, zoals het veranderen van uw stereo-installatie, dan moet u zeker de hulp inroepen van een professionele autotuner om het werk voor u te doen. Een professionele autotuner kan dit voor u doen voor een prijs die aanzienlijk lager is dan u zou betalen om de aanpassingen zelf te installeren. Toch is het het beste om de klus zelf te doen als u geen problemen wilt ondervinden via een kabelboom, geëlektrocuteerd wilt worden of uzelf niet wilt verwonden.

https://www.chipperformance.nl/