Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar – wat kan ik doen?

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar – wat kan ik doen?

De vraag die veel huizenkopers stellen wanneer ze huizen zoeken om te kopen of verkopen is; 'Heb ik een makelaar nodig om mijn huis te verkopen?' Het antwoord is nee; er is geen wettelijke verplichting om een makelaar in te schakelen wanneer u uw huis verkoopt. U hoeft geen makelaar of makelaar te hebben als u zelf een woning verkoopt.

Als je bij jezelf denkt: "Waarom zou ik mijn huis willen verkopen via een makelaar?", Dan zit je waarschijnlijk nog in de droomfase en heb je nog niet besloten of je een huis wilt kopen of verkopen. een huis. Het feit dat u dit artikel aan het lezen bent, is waarschijnlijk een goed teken dat u ofwel onbeslist bent of nog niet heeft besloten en hulp nodig heeft bij het nemen van een beslissing. Hier zijn een paar vragen die u zullen helpen beslissen of u een makelaar moet gebruiken om uw huis te verkopen:

Wat zijn de commissies die agenten ontvangen? Makelaars in onroerend goed kunnen een commissie verdienen over elk huis dat ze verkopen, maar deze commissies lopen sterk uiteen. Makelaardij Schierbeek. Sommige agenten krijgen maar liefst 75% van de uiteindelijke verkoopprijs. Een makelaar kan ook worden betaald door de koper, die betaalt voor de reclame, en ontvangt mogelijk een deel van de aanbetaling. Sommige agenten onderhandelen ook met de koper nadat de transactie is voltooid, maar hun vergoedingen zijn over het algemeen veel lager.

Kan ik mijn eigen kopers vinden om mijn huis te adverteren? Ja dat kan. Makelaars in onroerend goed werken vaak samen met lokale kopers om een woning te adverteren. U kunt uw huis ook zelf aanbieden, met behulp van meerdere online advertentieservices en bij u in de buurt. Als u een succesvolle vermelding heeft, is de kans groot dat iemand die geïnteresseerd is in het kopen van uw huis, contact met u opneemt.

Wat moet ik doen als ik mijn huis niet alleen kan verkopen? Als je een geweldige advertentie, geweldige foto's hebt en bereid bent om het huis zelf in de markt te zetten, kun je nog steeds een makelaar inschakelen. Lees wat uw lokale voorschriften zijn voor het zelf verkopen van een huis voordat u probeert de transactie af te ronden.

Wat kan ik doen om mijn huis aantrekkelijker te maken voor kopers? Als u uw huis echt zelf wilt verkopen, leer dan enkele basismarketingstrategieën om geïnteresseerde kopers naar uw eigendom te halen. Misschien wilt u een makelaar inhuren om het marketinggedeelte af te handelen, of wilt u er zelf aan werken. Er zijn veel boeken, tijdschriften en websites die informatie bieden over hoe te kopen, waar te kopen en andere marketingstrategieën.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Makelaardij Schierbeek