Een inleiding tot de Diamond Painting Shop

Een inleiding tot de Diamond Painting Shop

Diamantschilderijen zijn altijd een genot om te bekijken, omdat ze de kunstenaars de kans geven om hun vaardigheden op een zeer creatieve manier uit te drukken. Het belangrijkste doel van de Diamond Painting is om een meesterwerk te reproduceren door verschillende kleine aspecten van dat specifieke werk te nemen en ze samen te weven tot een collage die zorgt voor een gedenkwaardig kunstwerk. Als het om kunstwerken gaat, zijn er veel kunstenaars die gespecialiseerd zijn in het produceren van stukken in diamantstijl. Enkele van deze artiesten zijn: Jim Shore, Timothy OBrien en Jack Vettriano.

OBrien is een van de nieuwere Diamond Painting-kunstenaars die een behoorlijk aantal volgers heeft gekregen. Hij is gespecialiseerd in traditionele onderwerpen zoals landschappen en portretten. Enkele van zijn beste stukken zijn onder meer Water, Starlight, Mystery Man en Night, die hij maakte voor de 2021 Art and Ideas-tentoonstelling in de Saatchi Gallery in Londen, VK.

Jack Vettriano is een van de Diamond Painting-kunstenaars wiens werken in galerijen en tentoonstellingen over de hele wereld zijn getoond. Manitoba, dat hij in 1992 creëerde voor de Rothko Gallery in New York City, is een spectaculair voorbeeld van zijn talent. Zijn schilderijen richten zich op inheemse thema’s en hij werd geïnspireerd door de Indiaanse stammen zoals de Sioux, Navajo, Lakota en Ojibway. Het schilderij Windswept is een ander voorbeeld van zijn prachtige werk.

Voor sommige mensen is het misschien moeilijk te geloven dat diamant schilderen geen echte kunstvorm is, maar dat is het wel. Vettriano is een kunstenaar die schilderijen heeft gemaakt die in de categorie Diamant vallen, maar hij heeft elementen van hedendaags en impressionisme toegevoegd die zijn schilderijen een gevoel van realisme geven. Het unieke van zijn stijl is wat hem de mogelijkheid geeft om zulke prachtige schilderijen te maken. Veel van zijn Diamond-schilderijen zijn in galerijen en tentoonstellingen over de hele wereld getoond.

Diamantschilderijen worden meestal op een veiling verkocht, waarbij ze enorme hoeveelheden geld binnenhalen. Dit komt omdat dit soort schilderen niet veel vaardigheid of training vereist. Dit betekent echter niet dat diamantschilderijen niet kunnen worden geschilderd door een gemiddeld persoon met een artistieke flair voor schilderen. Er zijn boeken beschikbaar die zelfs de meest ongeschoolde mensen leren schilderen. Boeken zoals How to Decorate With Diamonds en APTM 101: Painting Diamonds zijn ideale investeringen voor mensen die autodidactisch kunstenaars willen worden.

Voordat u uw eigen Diamond Painting-onderneming start, is het belangrijk dat u de toestemming van uw klanten krijgt. U kunt pas toestemming krijgen als zij al akkoord zijn gegaan met het schilderproject. Het zou een goed idee zijn om een studio-eigenaar in te huren die u kan helpen bij het beheren van uw diamantschilderij. U kunt ook goed advies vinden van gevestigde schildersbedrijven die zich bezighouden met diamantschilderen en andere soorten beeldende kunst. Bij deze bedrijven kunt u waardevolle informatie inwinnen en doorgeven aan uw klanten.

Bezoek voor meer informatie hun website op mythofasia.nl